0512 - 545 240 studio@creatype.nl

Scholen

Allerlei communicatiemiddelen voor scholen zoals o.a: schoolkalenders, schoolgidsen, nieuwsbrieven, websites, rapportomslagen en Word-sjablonen.

Schoolkalenders

Wanneer zijn de kinderen vrij, wanneer moeten ze sporten? Ouders/opvoeders hebben het tegenwoordig druk en willen i.v.m. hun eigen planning graag weten wanneer de kinderen vrij zijn op school zijn, wanneer de sportkleding mee moet enz.


Creatype ontwikkelt eigentijdse schoolkalenders, waarop staat wanneer de kinderen vrij zijn, waar alle activiteiten staan, maar daarnaast ook nuttige schoolinformatie op een overzichtelijke wijze is te zien.


Op de kalenders die in de huisstijl van de school kunnen worden gemaakt, is ook ruimte voor ouders om hun eigen aantekeningen te plaatsen. De kalenders zijn uitgevoerd met een boorgat en daardoor gemakkelijk in huis op te hangen.

Bekijkt u eens een aantal voorbeelden in onze portfolio 

Rapportsystemen

Een schoolrapport moet overzichtelijk en duidelijk zijn, maar hoeft natuurlijk helemaal niet saai te zijn. Wij proberen rapporten te maken waar de kinderen graag mee thuis komen. Wij maken rapporten in allerlei uitvoeringen, afhankelijk van de eisen en de identiteit van de school. Rapporten die handmatig of digitaal ingevuld kunnen worden.


Digitaal rapport

Nieuw is het digitale rapport. Het rapport is door de leerkracht op de computer met behulp van het programma Adobe Acrobat digitaal in te vullen, waarna het op fraaie voorgedrukte vellen geprint kan worden.


Het rapport kan worden opgeborgen in een ringmap welke is voorzien van een transparante tas op de voor- en rugzijde, waar men een geprint voor- en rugblad in de huisstijl van de school, met de naam van de leerling in kan doen. 


Bekijkt u eens een aantal voorbeelden in onze portfolio.

Rapportomslagen- en mappen

Een rapport met een leuke moderne rapportomslag of map is voor het kind natuurlijk veel leuker om mee thuis te komen. Creatype levert standaard blanco rapportomslagen en rapportmappen in diverse materialen en uitvoeringen:
  1. Wit FSC karton (verantwoord bosbeheer) 2 of 4-rings ringbandmap met transparante tas op de voor- en rugzijde voor eigen drukwerk.
  2. Wit of transparant PP (Polypropyleen) rapportmap met transparant tasjes.
    Deze mappen hebben een transparante voortas voor eigen drukwerk.

Rapportomslagen en mappen in de huisstijl

Creatype ontwerpt en levert ook op maat gemaakte rapportomslagen en rapportmappen in de huisstijl van uw school in diverse uitvoeringen en materialen.
Populair zijn momenteel de PP rapportomslagen. Deze kunnen zelfs in full color gedrukt worden.

De keuze van een omslag of map is vaak afhankelijk van de grootte van de school. Meer weten, bel 0512 54 52 40.

Word sjablonen

Werken met Word-sjablonen werkt een stuk eenvoudiger en sneller, maar oogt vaak ook een stuk professioneler. Een Word-sjabloon is een basis document van bijvoorbeeld een nieuwsbrief, waarvan de lay-out en andere opmaak-elementen alvast door ons zijn voorbereid. U hoeft alleen nog maar uw eigen gegevens in te vullen. 


De sjablonen worden op basis van uw eigen huisstijl ontworpen. Zo kan het logo, maar kunnen ook speciaal gemaakte koppen worden opgenomen. We maken toepassingen voor o.a. briefpapier, nieuwsbrieven, rapporten, posters enz.

Websites

De website wordt voor scholen steeds belangrijker. In samenwerking met een webbureau ontwerpen we websites voor scholen met een gemakkelijk beheersysteem. Uiteraard zijn de websites uitgevoerd in de huisstijl van de school.


Bekijkt u eens een aantal voorbeelden in onze portfolio